راه های تقویت سیستم ایمنی بدن

اهمیت سیستم ایمنی بدن

برای انجام دقیق راه های تقویت سیستم ایمنی لازم است تا افراد اهمیت این سیستم در حیات انسان مطلع باشند. از اهمیت سیستم ایمنی همان بس که بگوییم هر چه میزان قدرت این سیستم کمتر باشد، بدن مقاومت کمتری در مقابل عوامل بیماری زا از خود نشان می دهد. بنابراین امکان مبتلا شدن به انواع امراض جسمی در بدن آن فرد به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
تقویت سیستم ایمنی نه تنها بر امراض جسمی اثر دارد و باعث کاهش آن ها می شود، بلکه این امر سبب پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های روحی نیز می شود. زیرا روح و جسم کاملا به هم پیوسته و مرتبط اند. تقویت سیستم ایمنی در واقع به اموری گفته می شود که در جهت حفظ بدن در مقابل عوامل مختلف بیماری زا صورت می گیرد. در واقع به جای صرف زمان و هزینه ی زیاد برای درمان بیماری ها، می توان به تقویت سیستم ایمنی پرداخت.

تقویت سیستم ایمنی چگونه امکان پذیر است؟

متاسفانه بسیاری از افراد اهمیت سیستم ایمنی را نادیده می شمارند. اما این افراد باید بدانند که با راهکار های بسیار ساده ای می توان می توان از ابتلا به انواع بیماری ها پیشگیری نمود. در ادامه با هم به برخی از این راهکارهای ساده جهت تقویت سیستم ایمنی می پردازیم. بد نیست حال که تمام جهان درگیر ویروس نحس کرونا است، با مطالعه و انجام راه های تقویت سیستم ایمنی بدن خود را از ابتلا به این بیماری خطرناک ایزوله نمایید.

  • خوردن مواد غذایی مفید: میوه ها هر کدام اغلب ویتامین ها و مواد معدنی خاصی را برای بدن شما به همراه خواهند داشت. در طب سنتی نیز گفته شده است که در استفاده از میوه ها با توجه به رنگ هر میوه، آنتی اکسیدان خاصی برای بدن در جهت تقویت سیستم ایمنی وجود خواهد داشت. سبزیجات سبز و تازه هم به دلیل دارا بودن انواع ویتامین های A، E و نیز فیبر فراوان در جهت تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به امراضی همچون یبوست و حتی سرماخوردگی عمل می نماید. از بین سبزیجات مختلف، سیر خود به تنهایی یک معجزه کننده در طب سنتی محسوب می شود چرا که اثرات مثبت آن بر تقویت سیستم ایمنی یک امری غیر قابل انکار است. زنجبیل و اسفناج نیز از جمله مواد غذایی مفید در امر بالا بردن میزان ایمنی بدن می باشند.

 

  • کنترل تحرک و انجام منظم ورزش: ورزش و داشتن تحرک می توانند بر میزان آرامش روحی فرد و نیز تقویت سیستم ایمنی بیفزایند. ورزش کردن برای پیشگیری از مبتلا شدن به مشکلات اسکلتی عضلانی که ناشی از کم تحرکی هستند نیز مفید می باشند.

 

  • کاهش میزان ابتلا به عفونت: عفونت ها عامل مهمی در ایجاد مشکلات جسمانی هستند. اگر عوامل بیماری زا از طریق عفونت به داخل بدن نفوذ نمایند، می توانند بیماری های مختلفی را در دستگاه های بدن انسان به وجود آورند.

 

  • رعایت بهداشت شخصی: میکروب های مضر برای وارد شدن به بدن از راه های مختلفی استفاده می کنند. ابتدایی ترین راه مقابله برای مانع شدن از ورود آن ها، پوست است. در حقیقت اگر شستشوی دست ها و صورت به طور مرتب و دقیق انجام شود، می تواند یک قدم مثبت در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن انسان به شمار آید. پس دلیل آن که مدتی است توصیه به شستشوی دست ها برای کمتر شدن میزان خطر ابتلا به کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد. در حقیقت با این کار از ورود این ویروس از طریق پوست جلوگیری خواهد شد.

 

  • وزن مناسب: اضافه وزن در بدن باعث زمینه ی به وجود آمدن بسیاری از امراض مختلف می باشد. در واقع متعادل بودن وزن هر فرد متناسب با میزان قد و جنسیت خود، می تواند بدن را در جهت بالا بردن میزان سیستم ایمنی کمک نماید. ابتلا به بیماری های ساده ای همچون سرماخوردگی می تواند در افراد چاق بسیار زیاد باشد.

 

  • پرهیز از استعمال هر نوع دخانیات: مواد مخدر در هر نوعی که باشند، بدن را در مقابل میکروب ها و ویروس ها ضعیف می کنند. مشکلات تنفسی از رایج ترین بیماری هایی هستند که در افراد سیگاری و کسانی که به مواد مخدر اعتیاد دارند، به وفور دیده می شوند.
  • رژیم غذایی خاص: به طور کلی لازم است تا مواد طبیعی مفیدی همچون آجیل ها، میوه ها، سبزیجات و غذاهای خانگی و سالم در طول روز مصرف شود. اما اگر به طور خاص یکی از دستگاه های بدن انسان در معرض خطر قرار داشته باشد، لازم است تا یک رژیم خاص در نظر گرفته شود. برای مثال زمانی که فردی مشکلات کلیوی و سنگ کلیه دارد، معمولا باید در رژیم غذایی خود از میوه ها و غذاهایی که بتواند آب زیادی را به بدن آن ها برساند، استفاده شود. در واقع با این کار سیستم ایمنی را برای پیشگیری از حاد شدن مشکلات کلیوی تقویت می نماید.

 

 

 

 

تقویت سیستم ایمنی در زمان بیماری

برخلاف تصور بسیاری از افراد، حتی در هنگام مبتلا شدن به یک بیماری هم باید کارهایی را انجام داد تا سیستم ایمنی تقویت شده و قدم مثبتی در جهت کاهش علائم و عوارض بیماری صورت گیرد.

به عنوان مثال در هنگام مبتلا شدن به سرماخوردگی، در کنار داروهای شیمیایی مختلفی که طبق تجویز پزشک باید مصرف شود، برخی از مواد غذایی هم می توانند روند درمان را  تسریع نمایند. از جمله این مواد می توان به عسل اشاره نمود. اغلب مردم ار فواید عسل آگاهند. یکی از این فواید تقویت سیتم ایمنی بدن است که می تواند عوارض سرماخوردگی اعم از گلو درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

البته پس از مبتلا شدن برخی از بیماری ها و عارضه ها، کارهایی که به دلیل تقویت سیستم ایمنی انجام می شود، نمی تواند به طور کلی بیماری را حذف نماید و فقط از عوارض بیشتر آن پیشگیری خواهد نمود. برای مثال پرهیز از خوردن مواد غذایی فاقد نمک و یا دارای پتاسیم در بیماران دارای فشار خون بالا نمی تواند به طور قطعی این عارضه را از بین ببرد. در حقیقت در جهت کاهش عوارض آن قدم برمی دارد.

 

امتیاز مطلب post

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *